RUNDT OM HAMMER BAKKER

 

 

Ild i Hammer Bakker! Men bare rolig, det er for naturens skyld

 Først fældede man en masse nåletræer. Nu skal de minsandten også sætte fut i det. Men det hele er for at skabe mere plads til den vilde natur. Det sker torsdag klokken 11.

Nu er store områder med nålegræsplantage ryddet i det område af Hammer Bakker, hvor Aalborg Kommune, Dansk Botanisk Forening og Den Danske Naturfond sammen er ved at skabe et nyt stort naturområde, hvor naturen kan leve og trives for altid.

Først var det med og på den store klinge, nu er det frem med tændstikkerne.

”De truede og sjældne sommerfugle, vi gerne vil give nye steder at leve, har ikke tid til at vente på, at deres levesteder kommer på naturlig vis. Det kan tage op mod 100 år, hvor arterne når at forsvinde. Derfor hjælper vi udviklingen lidt på vej, så levestederne allerede er klar om få år,” siger Svend Lassen, projektleder i Aalborg Kommune.

Efter at områderne har været brugt til tømmerproduktion i århundreder, er den oprindelige jordbund blevet ændret til en sur nåleskovsbund. Men nu da træerne er fældet, ligger der en masse små grene og nåle tilbage, også kaldet førne.

For at naturen hurtigere kan genindvandre til området, kører en stor traktor over arealet og river materialet sammen i bunker, som man så brænder af.

Derefter er jordbunden klar til, at blomster og små nye løvtræer kan etablere sig, og naturen kan udvikle sig frit herefter.

Ligesom man er nødt til at fjerne dræn for at få vandet tilbage, er man også nødt til at fjerne nåletræsplantager, hvis man ikke skal vente hundrede år, på at løvskoven tager tabt terræn tilbage.

Nordjyllands Beredskab er hyret ind til sammen med Aalborg Kommune at sørge for sikkerhed og ild i kvaset.

Gæster i området opfordres til at holde god afstand til afbrændingen og parkere på områdets parkeringspladser.

Afbrændingen filmes til det store indsamlingsshow, som TV 2 sender d. 23. maj for at give naturen mere plads.

Kontakt

Svend Lassen, projektleder i Aalborg Kommune, tlf. 2520 2435 eller svend.lassen@aalborg.dk Frederik Møller, biolog i Den Danske Naturfond, tlf. 2481 7475 eller fm@naturfonden.dk

 

Arealer konverteret for ca 6 år siden.

Nyt konverteringsareal

Hugstaffald der forventes afbrændt.

Kalender

man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5