Skovningen sker som følge af fredningen i Hammer Bakker. Det er dele af de mørke og artsfattige nåletræsplantager, der skal omdannes til værdifuld natur til gavn for biodiversiteten.
“I Aalborg Kommune har vi fokus på at drive flere af kommunens skove efter principperne om naturnær skovdrift. Det betyder, at vi lægger mere vægt på naturen og friluftslivet fremfor at drive en nåletræsplantage. Ved naturnær skovdrift vil andelen af hjemmehørende løvtræer øges, og det er godt for naturen”, forklarer skov- og landskabsingeniør Svend Klitgaard Lassen fra Park & Natur, Aalborg Kommune.
Arbejdet påbegyndes i uge 47 og vil stå på frem til foråret 2020, hvor Aalborg Kommune glæder sig til at byde velkommen i nye grønne omgivelser.
Hvad betyder arbejdet for besøg i området?
“Indtil arbejdet er færdigt, vil borgere og besøgende desværre i perioder kunne opleve det rod, et sådant naturprojekt uundgåeligt medfører, men vi gør vores bedste for at mindske generne”, fortsætter Svend Klitgaard Lassen.
Mens arbejdet står på og plantagen er under forvandling, vil adgangsvejene lej-lighedsvis være spærrede. Der bliver arbejdet med maskiner forskellige steder i skoven, men det vil være muligt at benytte veje og stier, så længe man holder behørig afstand til maskinerne og i øvrigt udviser ansvarlig opførsel.
“Børnefamilier skal være opmærksomme på, at fx klatring i tømmerstakkene ikke er tilladt, fordi stammerne kan rulle. Men hvis man bruger sin sunde fornuft og holder afstand, kan man fortsat færdes i området”, slutter Svend Klitgaard Lassen.