RUNDT OM HAMMER BAKKER

 

 

Udviklingsplan

LANDSBYKLYNGEN: UDVIKLINGSPLANEN ER PÅ VEJ

For tiden arbejder flere tematiske arbejdsgrupper i fase 4 frem mod en bedre udviklet
Landsbyklynge. Udviklingsplanen udkommer i efteråret 2018.

Interaktiv kommunikation

Gruppen ønsker en levende hjemmeside mede aktuelle nyheder og perspektivrigt baggrundsmateriale, koblet sammen med facebooksider for alle byerne samt en central Facebookgruppe, samt Instagram
med aktuelle billeder fra bakkerne, naturen og livet i byerne.
Der arbejdes med udvikling og organisering af interaktiv og levende kommunikation mellem borgere,
institutioner, erhverv og foreninger i klyngen. Kommunikationen vil foregå gennem stormøder, sociale medier
som Facebook og Instagram, koblet til en levende og interaktiv hjemmeside.

Tårnet i Hammer Bakker

Tårnet er klyngens ikon og center for ture og oplevelser i Bakkerne. Gruppen arbejder med ideen om at etablere et center for formidling og oplevelser i tårnet, hvorfra besøgende kan nyde en super udsigt over området og Limfjorden. Vi har afdækket ideer og visioner for spændende aktiviteter omkring tårnet – rappelling, astronomi, rasteplads og meget andet. Det tidligere vandtårn har en højde på 24,3 meter og er bygget på et af de højeste steder i Bakkerne.

Hammergode råvarer

Der arbejdes med råvaremarkeder på skift mellem byerne, etablering af 7 åbne frugthaver på lånt offentlig grund, en sanse- og oplevelseshave, smagen af Hammer Bakker, og anden forretningsudvikling. Der er allerede nedsat havegrupper i alle byerne, og skitser til de åbne haver er under udarbejdelse.
Hammer Bakker ringen.
Gruppen ønsker at formidle interessante mål for cykelturister og klyngens egne borgere – i og ved foden af Hammer Bakker. Vi vil fastlægge forløbet af en rute for cykelturister i Hammer Bakker, der skal fungere som en sløjfe på den nationale cykelrute nr. 3 Hærvejsruten, og se på, hvilke faciliteter, der skal indrettes på cykelruterne inde i og ved foden af Hammer Bakker. Gruppen vil sikre bedre markedsføring af eksisterende muligheder for kollektiv trafik mellem klyngens byer, bedre kendskab og markedsføring i klyngen af eksisterende samkørsels ordninger samt bedre markedsføring af de nye cykelmuligheder overfor såvel turister som klyngens egne borgere.

Natur og bevægelse

Vi vil undersøge de nuværende muligheder for motion i naturen tæt ved byerne, samt blive klogere på hvilke nye aktiviteter områdets brugere ønsker sig. Ved at involvere skolerne og idrætsforeninger i byerne omkring Hammer Bakker i dette projekt, tror vi, at der kan skabes ny interesse for at dyrke motion i naturen. Projektet vil således give skolerne og idrætsforeningerne nye muligheder for at bruge området. Gruppen vil foretage planlægning vedrørende udendørs fitness i kanten af skoven.

Eventgruppen

Arbejder med fælles kalender, borgernes udveksling af nyheder, følelse af fællesskab og klyngens image.

Ture og oplevelser.

Gruppen vil udarbejde en grafisk/online brochure med ideer til, hvordan man kommer til Hammer Bakker, hvordan man finder de gode oplevelser, og hvordan opholdet i bakkerne bliver en succes. Særlige historiske vandreruter, nye traktørsteder og badesteder og udsigtspunkter kan indgå. Guideservice organiseres og ture med fageksperter tilrettelægges.

Social sammenhængskraft

Borgerne vurderer, at haller og klubhuse er den type mødesteder, der har størst potentiale til at styrke fællesskabet på tværs af klyngen. Et øget samarbejde
omkring idræts- og sportsarrangementer skabes ved at invitere de potentielle nye frivillige til dialog om konkretisering af de idéer, der er fælles interesse om på
tværs af byerne. Gruppen vil blive bemandet med repræsentanter fra foreninger med stor berøringsflade til indbyggerne i området, for eksempel idrætsforeningerne, skoler og ungdomsorganisationerne, borgerforeningerne og tilsvarende.

Kalender

man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Generalforsamling
12/06/2023    
18:00 - 20:00
  G E N E R A L F O R S A M L I N G Klyngesamarbejdet Rundt om HAMMER BAKKER indkalder herved [...]
Events on 12/06/2023
Generalforsamling
12 jun 23