RUNDT OM HAMMER BAKKER

 

 

Trinbræt eller kollektiv trafik – hønen eller ægget

 

I Vestbjerg Samråd har vi med stor interesse fulgt de to indlæg fra henholdsvis Sulsted og Tylstrup på de mange gode argumenter, hvorfor et forhåbentligt kommende trinbræt skal placeres i deres byer. Det kan vi helt sikkert også finde mange gode argumenter for, hvorfor det skal placeres i Vestbjerg.

I Vestbjerg Samråd har vi dog et håb om, at det ikke alene kommer til at dreje sig om placering af et trinbræt, men at vi kan få løftet dialogen et niveau højere op, og så se på hvordan vi sikrer os den bedste kollektive trafik i vores nærområde, som giver et samspil mellem, at folk kan tage bus eller tog på arbejde nord eller sydpå, men at det også giver mere optimal trafik rundt om Hammer Bakker. En kollektiv trafik rundt om Hammer Bakker, der giver meget større synergi i forhold til deltagelse i arrangementer i omkringliggende byer, deltagelse i aktiviteter i forskellige byer eller blot sikre os, at vi kan komme fra A-B i nærområdet, uden at det kræver dagsrejser.

Efter dialog med Aalborg Kommune om, hvor projekt Trinbræt er i processen, så kan vi blot konstatere, at de lige nu blot sidder og venter på en opdatering af den seneste  rapport fra COWI, som så skal danne grundlag for en beslutning om placering af trinbræt, og derefter skal man først til at tage stilling til, hvordan man sikrer den kollektive trafik. En rapport, som ikke engang kan danne grundlag for en drøftelse med de implicerede byer, inden den offentliggøres, for politikerne vil stå i kø for at promovere beslutningen.

En opdateret rapport fra COWI ser vi i Vestbjerg Samråd frem til, men det er vores håb, at de øvrige samråd i nærområdet og Aalborg Kommune vil være med til at løfte dialogen et niveau højere op og i stedet går i kast med at se på den kollektive trafik, og hvordan et kommende trinbræt kan understøtte denne, fremfor vi blot skal til og se på dette, inden  der er taget beslutning om et trinbræts placering.

Cowi rapporten og dens anbefalinger er blot en brik i det store puslespil som hedder ”Kollektiv trafik” i vores nærområde.

 

Kalender

man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Generalforsamling
12/06/2023    
18:00 - 20:00
  G E N E R A L F O R S A M L I N G Klyngesamarbejdet Rundt om HAMMER BAKKER indkalder herved [...]
Events on 12/06/2023
Generalforsamling
12 jun 23