RUNDT OM HAMMER BAKKER

 

 

Stor travlhed i juleblomsteriet hos Le Fleur.

Pernille har travlt ved blomsterbordet i Le Fleur på hjørnet af Tingvej og Vestbjerg Landevej.

”Vi ligger vandret, det er helt vildt” lyder indgangsreplikken da jeg får lov at forstyrre Pernille midt i juletravlheden i den lille blomsterbutik på Tingvej.

Ind imellem har vi vel næsten tvivlet på at vi skulle nå hertil i dette år, der har budt på så mange prøvelser. Men det er ganske vist, juletiden er kommet.

Her første søndag i advent tændes første lys i adventskransen og hos rigtig mange her i Vestbjerg er det i en krans der er lavet af Pernille fra Le Fleurs hænder.

For Pernille har haft meget travlt og heldigvis får hun god af hjælp af hendes medarbejder og hjælpenisse Mona. Og når det brænder ekstra meget på som i denne tid træder også søster Rikke til. Og så er der selvfølgelig skønne Balder, Le Fleurs firebenede medarbejder.

Balder giver gerne en pote med ved kassen når “Mor” har travlt..

Der er den seneste tid blevet bundet og kreeret rigtig mange adventskranse og dekorationer ved Pernilles blomsterbord.

”Jeg er enormt taknemmelig for den store opbakning jeg får fra Vestbjerg, det betyder meget. Det er jo det, der holder os lokale erhvervsdrivende i live” lyder det fra blomsterpigen der har knoklet så hårdt at hun forrige uge måtte på langs da ryggen strejkede. Heldigvis har gode og kyndige behandlinger bragt hende på højkant igen og hun er nu – næsten – smertefri.

Men det er ikke kun de lokale der strømmer til. Rygtet om Pernilles evner har spredt så langt at kunder kommer til både nord og sønderfjords fra for at få fingre i Pernilles flotte kreationer.

En af Pernilles flotte dekorationer. En af de få der var tilbage. De er revet væk. Men der er nye forsyninger på vej forsikrede Pernille. Så man kan roligt kigge ind i forretningen.

En fast del af juleprogammet er normalvis også Pernilles juledemonstrationer hvor Pernille viser og giver gode råd til hvordan man laver en smuk dekoration eller adventskrans. Der var stuvende fuldt oppe på skolen sidste år og mange har også efterspurgt det i år. Men ja…Coruna….men kigger man ind i forretningen giver Pernille gerne et godt råd og inspiration til juledekorationen.

Coronaen får skyld for meget, men den har nu også ført det positive med sig at der nu er åbent hos Le Fleur 24 timer i døgnet. Nemlig ved høflig selvbetjening i gårdhaven og orangeriet uden for butikkens normale åbningstider. Et tilbud der blev til da butikken måtte holde corona-lukket i foråret. Et tilbud mange benytter.

Så der sker hele tiden noget selvom Le Fleur efterhånden har 16 år på bagen. Det hele startede nede i kælderen under Privaten. Da pladsen der blev for trang rykkede Le Fleur lidt længere ud af Tingvejen ind turen for nogle år siden gik hjem igen. Og mon ikke Le Fleur nu bliver der.

Og så er det jo ikke kun adventskranse og juledekorationer man finder hos Pernille.

Der er en buket nærmest til hele rejsen gennem livet. Barselsesbuketten, brudebuketten og til sidst bårebuketten…og buketter til alt det ind i mellem. Ikke mindst den vigtige fredagsbuket til fruen der giver ro i weekenden. Pernille binder det hele.

Og når man nu er mand, så falder blikket hurtigt på det til maven. Hylderne med spændende specialiteter og flasker med procenter, blandt andet god gin og meget mere.

På hylderne i Le Fleur finder man spændende specialiteter både af den tørre og fugtige slags.

Der er noget for en hver smag hos Pernille i Le Fleur på Tingvej. Det er et besøg værd.

Kalender

man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
26
27
29
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
16
9:00 AM - POPSI og KRELLE
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
28 feb
Regner Jensen, tidligere konsul, som har boet i Grindsted i mange år, fortæller om et spændende liv med oplevelser i hele verden: Bhutan, tordendragens land. [...]
01 mar
Velkommen i sognegården til morgensang og morgenkaffe. Der vil være fællessang og ellers tid til kaffe og morgenbrød og en god snak.
02 mar
Lørdag, den 2. marts spiller ADVOKATENS JAZZBAND i Huset i Grindsted Kom og hør os til en hyggelig frokost i Grindsted Kultur- og Borgerhus! Vi [...]
06 mar
Vi får besøg af en af vores mest elskede artister her i Nordjylland, nemlig Lene Siel, som gæster Hammer Kirke med et dejligt kirkekoncertprogram. Lene [...]
15 mar
15/03/2024    
9:30 - 10:45
Velkommen i sognegården til morgensang og morgenkaffe. Der vil være fællessang og ellers tid til kaffe og morgenbrød og en god snak.
20 mar
Organist Lene Holt Nielsen og kirkesanger Tenna Lyng Svensson skruer op for nostalgien med en herlig samling af sange fra gamle danske film, revyer og [...]
Events on 28/02/2024
Events on 01/03/2024
01 mar
Events on 02/03/2024
02 mar
2 mar 24
Vodskov
Events on 06/03/2024
06 mar
6 mar 24
9381 Sulsted
Events on 15/03/2024
15 mar
Events on 16/03/2024
POPSI og KRELLE
16 mar 24
Events on 20/03/2024
20 mar