RUNDT OM HAMMER BAKKER

 

 

Projektgruppen for MØDESTEDET – og hvad kunne et mødested i HAMMER BAKKER være?

POJEKTGRUPPEN FOR MØDESTEDET

Emnet er omtalt i Vodskov Avis 22. juli 2020   

 

Med støtte fra Realdania, Lokale- og Anlægsfonden og Aalborg Kommune arbejder klyngesamarbejdet RUNDT om HAMMER BAKKER med udvikling af et MØDESTED i HAMMER BAKKER. Til at forestå udviklingsarbejdet er der etableret en arbejdsgruppe med repræsentation fra Samrådene og andre interessenter.   

Som vi tidligere har omtalt i Vodskov Avis har klyngesamarbejdet RUNDT om HAMMER BAKKER igangsat en række udviklingsprojekter, der overordnet har som mål at understøtte ”livet” i den nordlige del af Aalborg Kommune samt gøre området attraktivt for potentielle tilflyttere. Af igangsatte eller afsluttede udviklingsprojekter kan nævnes: 1) Frugthaverne omkring Hammer Bakker. 2) Kommunikation og samarbejde mellem byerne. 3) Tårnet i Hammer Bakker. 4) Natur og bevægelse. 5) Hammeringen – transport og færdsel. 6) Etablering af et Mødested i Hammer Bakker.

Mange har positivt engageret sig i arbejdet, hvilket er særdeles glædeligt – TAK!!

Med denne omtale vil vi gerne informere om, at der den 24. juni 2020 har været afholdt et  opstartsmøde i projektgruppen for MØDESTEDET, idet de tilknyttede konsulenter fra Urban Goods og LYTT Architecture deltog i mødet. Med støtte fra Realdania, LOA og Aalborg Kommune er der skabt grundlag for, at projektgruppen i et samarbejde med konsulenterne kan arbejde med udviklingen af et bæredygtigt projekt, hvilket bl.a. omfatter: formål, aktiviteter, faciliteter, organisering og forankring, overvejelser om mødestedets placering samt udarbejdelse af et konkret skitseprojekt. Målet er at udvikle et godt forslag til et mødested, der har bred opbakning og er skabt i pagt med den natur i Hammer Bakker, som det hele handler om.

Indledningsvis havde projektgruppen en længere drøftelse af visioner og opmærksomhedspunkter for mødestedets etablering, og der var i den sammenhæng et stort fokus på såvel beskyttelses- som benyttelsesdelen, hvilket er VIGTIGT og blev kraftigt pointeret! Endvidere drøftede projektgruppen følgende emner: adgang og information, ophold og inspiration, samarbejde, funktioner, æstetik og arkitektur samt frivillige. Alt det giver et godt billede af de mange forskellige sammenhænge, som mødestedet skal forholde sig til for at blive et godt projekt, der passer til de fremtidige brugere og Hammer Bakkes natur og kultur.

Vi kan i den sammenhæng foreslå, at interesserede søger yderligere informationer om projektgruppens drøftelser af de enkelte emner på hjemmesiden: ”RUNDT om Hammer Bakker”.

Det kan endvidere oplyses, at projektgruppen fremadrettet vil sikre, at den videre proces omkring etableringen af MØDESTEDET vil blive formidlet løbende i Vodskov Avis og på klyngens hjemmeside. Endvidere vil vi opfordre til, at alle, der har interesse for MØDESTEDETS etablering, fremsender eventuelle forslag til aktiviteter og faciliteter til et af projektgruppens medlemmer, der ligeledes kan findes på klyngens hjemmeside:  ”RUNDT om Hammer Bakker”.

 

FAKTABOKS

 

Hvad kunne et MØDESTED i HAMMER BAKKER være? 

Et MØDESTED i Hammer Bakker er ikke et cafeteria eller Faarup Sommerland, men et sted hvor naturinteresserede kan mødes for at få informationer, inspiration, oplevelser og oplysninger om mulighederne i Hammer Bakker. Ideen om MØDESTEDET er udsprunget af ønsket om at lave et fælles sted for de lokale byer RUNDT om HAMMER BAKKER – et sted som kan styrke fællesskabet på tværs og styrke de sociale relationer mellem os, der bor tæt på bakkerne.

MØDESTEDET kan indeholde plancher med områdekort, veje, stier og seværdigheder, der alt sammen kan understøtte motionsmulighederne i bakkerne. Det vil ligeledes være oplagt, at der gives gode råd til, hvordan naturelskere færdes i bakkerne.

Med mødestedet kan interesserede ligeledes søge ophold, læ og fællesskab for at spise en madpakke eller anvende andre velfærdsfaciliteter i form af toiletter, renovation og rindende vand. Det er selvfølgelig også en mulighed, at skolerne i klyngeområdet kan anvende mødestedet til naturoplevelser, læring og andre sociale aktiviteter. Mødestedet kan desuden danne basis for tilrettelagte og guidede naturoplevelser (svampe, fugle, planter og andre seværdigheder).

I tilknytning til mødestedet er det naturligvis et ønske, at der skabes gode udendørs aktivitetsmuligheder for familierne, hvilket kunne understøttes af: naturlegepladser, bålpladser, shelters m.v. Det skal i denne sammenhæng pointeres, at det skal være bæredygtige legepladserne, der er skabt med hensyntagen til området og udformes med respekt for stedet og nænsomt indpasset i det bakkede landskab i HAMMER BAKKER.

 

Projektgruppens sammensætning:

 

Kalender

man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
26
27
29
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
16
9:00 AM - POPSI og KRELLE
17
18
19
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
28 feb
Regner Jensen, tidligere konsul, som har boet i Grindsted i mange år, fortæller om et spændende liv med oplevelser i hele verden: Bhutan, tordendragens land. [...]
01 mar
Velkommen i sognegården til morgensang og morgenkaffe. Der vil være fællessang og ellers tid til kaffe og morgenbrød og en god snak.
02 mar
Lørdag, den 2. marts spiller ADVOKATENS JAZZBAND i Huset i Grindsted Kom og hør os til en hyggelig frokost i Grindsted Kultur- og Borgerhus! Vi [...]
06 mar
Vi får besøg af en af vores mest elskede artister her i Nordjylland, nemlig Lene Siel, som gæster Hammer Kirke med et dejligt kirkekoncertprogram. Lene [...]
15 mar
15/03/2024    
9:30 - 10:45
Velkommen i sognegården til morgensang og morgenkaffe. Der vil være fællessang og ellers tid til kaffe og morgenbrød og en god snak.
20 mar
Organist Lene Holt Nielsen og kirkesanger Tenna Lyng Svensson skruer op for nostalgien med en herlig samling af sange fra gamle danske film, revyer og [...]
Events on 28/02/2024
Events on 01/03/2024
01 mar
Events on 02/03/2024
02 mar
2 mar 24
Vodskov
Events on 06/03/2024
06 mar
6 mar 24
9381 Sulsted
Events on 15/03/2024
15 mar
Events on 16/03/2024
POPSI og KRELLE
16 mar 24
Events on 20/03/2024
20 mar