RUNDT OM HAMMER BAKKER

 

 

Mads og Lise valgte Vestbjerg – og det er de glade for!

Lise, Mads og lille Hugo er glade for at bo i Vestbjerg
Lise, Mads og lille Hugo er glade for at bo i Vestbjerg

I vores by er der de senere år sat gang i en spændende udvikling.

Ikke blot omkring omgivelserne i vores by men også i forhold til sammensætningen af byens borgere. Der kommer mange nye til og mange af dem er unge par.

Vestbjerg omtaltes tidligere som en ”Sølvbryllupsby” men i de senere år er der sket en stor tilgang af unge mennesker til byen.

Nogle er børn af Vestbjerg som flytter tilbage til deres fødeby, mens mange er helt nye i byen.

To der hører til de sidstnævnte er Mads(31 år) og Lise(27) der flyttede ind på Læhegnet i maj måned sidste år. Siden hen er lille Hugo – der i øvrigt fylder 1 år i denne uge – kommet til.

Jeg fik lov at forstyrre dem over en kop kaffe søndag eftermiddag til en snak om hvorfor det lige blev Vestbjerg der skulle danne ramme om deres liv – og hvordan Vestbjerg så har indfriet forventningerne her efter de har boet godt halvandet års tid i byen.

Hverken Mads ellers Lise havde noget forkendskab til Vestbjerg inden de flyttede hertil. Faktisk er deres begge ophav et stykke herfra. Lise nordgående af E45 – hun er fra Hirtshals, og Mads sydgående af E45 – han er fra Djurs-kanten.

Så hvorfor Vestbjerg?

Faktisk har ejendomsmægleren en stor del af skylden for at det var sådan det endte. For egentlig havde de havde planer om at bosætte sig i Nørresundby men ejendomsmægleren foreslog dem at kigge lidt længere ude – på ”V-byerne”- altså Vodskov, Vadum osv.  Og altså Vestbjerg.

Og som Mads indskød om muligheden for at trække Lise med lidt længere syd på, ”Aalborg er det sydligste du kan flytte en vendelbo”.

De blev foreslået det skønne nyrenoverede hus på Læhegnet som de nu bor i og da de kørte herop var det først den gode infrastruktur og nærheden til Aalborg der slog dem. En følelse af at ”bo i byen, uden for byen”. At man herude har lidt mere plads omkring sig men samtidig kan man på et kvarter stå på havnefronten midt i Aalborg. Altså hvis ikke broen er oppe..(Note til nye vestbjergborgere: Det er en god og meget anvendt undskyldning for at komme lidt for sent til noget i Aalborg. Brug den, den er gratis).

Da de fik kigget lidt nærmere på byen stod det dem også klart at den egentlig rummede det de efterspurgte. Gode indkøbsmuligheder, gode pasningsmuligheder, god skole, et spændende foreningsliv m.m.

Især sporten trækker i Lise og Mads, som begge til daglig arbejder indenfor idrætten. Det var også idrætsstudierne i Aalborg der bragte dem sammen.

Mads arbejder til daglig som DGI-foreningskonsulent i Hjørring Kommune, mens Lise arbejder hos Aalborg Firmaidræt.

Det de så også var også en by i udvikling. De kunne se at Vestbjerg var en by på vej og at der var ting i gang rundt omkring i byen.  Som følge af deres baggrund var byens foreningsliv tiltagende og ikke mindst projektet omkring byens nye idrætsfaciliteter.

Og her er du måske nok også allerede stødt på Mads. For Mads er allerede aktiv i forskellige sammenhængende i forbindelse med projekter omkring ”Idræt på Toppen” m.m.

Det bringer os frem til hvordan det har så har været at blive en del af vores by nu hvor de har boet her halvandet års tid.

Først fremhæver både Lise og Mads den store imødekommenhed de har mødt i byen som en stor positiv oplevelse. Hvilket i øvrigt blev illustreret meget godt ved at en nabo stak hovedet ind med en stor sæk med legetøj til lille Hugo mens vi sad og snakkede.

”Man føler sig tryg her i Vesbjerg” siger Lise mens de begge fortæller om den fælleskabsfølelelse man møder her i byen. Hvordan alle hilser på alle og de har også oplevet hvordan ældre medborgere lige skulle fortælle dem en anekdote om nogen der tidligere har boet i deres hus.

De har også allerede knyttet venskaber til andre unge par her i byen. Ligesom Lises søster nu er flyttet til byen. De fortæller også en pudsig anekdote om at en af deres af venner fra studietiden – uden de var bekendt med det – ligeledes havde købt hus i Vestbjerg. Og faktisk flyttede de to par ind på samme dato i deres nye hjem her i Vestbjerg.

”Der en god energi her” fortæller Mads.

Som tidligere nævnt har Mads allerede engageret sig i det lokale foreningsliv og han fremhæver at han oplever at også andre nytilflyttere viser stort engagement i de ting og den udvikling der sker i byen. Han ser en spændende udfordring i at bygge bro mellem ”det nye” og det ”gamle” Vestbjerg og han oplever at der god lydhørhed overfor nye idéer og tanker. Der er et stort potentiale i Vestbjerg mener parret.

De nævner også byens grønne områder, stier og ikke mindst Hammer Bakker som et stort aktiv. Faktisk gik det lidt stærkt da huset skulle købes så det var først da de var flyttet ind at de opdagede stisystemet og de grønne områder mellem deres bopæl på Læhegnet og Stakladen. Men de bliver flittigt brugt nu, ikke mindst når lille Hugo skal aktiveres.

De glæder sig også til selv at komme i gang med at bruge især idrætstilbuddene lidt mere når Hugo er blevet lidt ældre og kan passes af andre. Blandt andet vil de rigtig gerne i gang med noget ”Par-badminton”, mens Lise også gerne vil snøre fodboldstøvlerne igen.

Midt i alt det positive er Deres udsendte som kritisk journalist jo nødt til at spørge, ”Hvad har så trukket ned, er der noget der mangler i Vestbjerg?”

Her bliver det unge par(og selv Hugo) for første gang en smule tavse, indtil det kommer fra Mads med et smil, ”Hvis jeg endelig skal finde noget…så er det rart at lysreguleringen her nede på Mejlstedvej er væk igen…”

Og lidt efter udbryder Lise, ”Trinbræt! Det kunne være godt med det der trinbræt.” Det vil gøre det nemmere med familie og vennebesøgene både nordfra og sydfra.

Mads fremhæver at han haft besøg af venner fra Århus og vist dem byen som de var meget begejstrede for.

Faktisk har Mads og Lise allerede gjort et flot markedsføringsarbejde for vores by. De fortæller at flere af deres kollegaer, venner og bekendte netop nu kigger efter hus her i Vestbjerg.

Og så var kaffekoppen ved at være tom.

Mads og Lise er kun blevet bekræftet i at Vestbjerg var det rigtige valg for dem og som Mads afslutningsvis bemærker, ”Man kan jo være nervøs for om der er plads og boliger nok her til dem der gerne vil byen”. Men her er der jo også spændende ting på vej. Både i form af boliger og byggegrunde.

Vestbjerg er attraktivt hos de unge og det skyldes ikke kun beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Det er vores alles fortjeneste at Vestbjerg er et dejligt sted at bo og at Vestbjerg er en by der ikke står stille.

De store maskiner er så småt i gang med det grove arbejde ved det nye boligområde ved Mejlstedvej.

Kalender

man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
27
29
31
1
2
3
4
5
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
4:00 PM - Kirkevandring
22
23
24
26
27
28
29
30
30 maj
30/05/2024    
18:45 - 21:00
Spændende rundtur med traktor og vogn i Hammer Bakker. Vi mødes ved Nymarksminde Farmpark på Vestvej 91, 9310 Vodskov kl. 18.45. Kl 19.00 kører Ole [...]
06 jun
Musik til eftertanke: Gå en rask tur i bakkerne inden koncerten og kom så ind kl. 17.00 og sæt dig på kirkebænken. Musikken, som kirkens [...]
07 jun
Velkommen i sognegården til morgensang og morgenkaffe. Der vil være et par sange og måske en historie og ellers tid til kaffe og hyggesnak.
11 jun
Sangaften v/i Hammer Sognegård - alt efter vejret. Vi synger om sommeren der kommer og drikker kaffe sammen og får en hyggelig snak. Medbring tæpper [...]
20 jun
Vi mødes ved Hammer Kirke til en kort indledning til dagens emne. Herefter går vi tur i skoven, cirka 4-5 kilometer i bakket terræn, i [...]
21 jun
21/06/2024    
9:30 - 10:45
Velkommen i sognegården til morgensang og morgenkaffe. Der vil være et par sange og måske en historie og ellers tid til kaffe og hyggesnak.
25 jun
Kort gudstjeneste i børnehøjde og spisning i sognegården bagefter. Det koster ikke noget at være med, men vi vil gerne have tilmelding på horsenshammer.dk senest [...]
Events on 28/05/2024
28 maj
28 maj 24
9381 Sulsted
Events on 30/05/2024
Events on 06/06/2024
06 jun
6 jun 24
9381 Sulsted
Events on 07/06/2024
07 jun
Events on 11/06/2024
11 jun
Events on 20/06/2024
20 jun
20 jun 24
9381 Sulsted
Events on 21/06/2024
21 jun
Events on 25/06/2024
25 jun
25 jun 24
9381 Sulsted