OPSKRIFTER Frugthaverne
Oles aroniamarmelade
Aroniabær er ikke nogen nydelse i rå tilstand. Men lav marmelade eller saft – af verdens måske sundeste bær! Der er utrolig mange antioxidanter deri.
Her er en opskrift fra Hammergode Råvarer, en gruppe under Landsbyklyngen ROHB:
Aroniabær ribbes og skylles. Bær, æbletern og citron koges ca 12 minutter til bærrene brister. Sukker tilsættes og herefter Melatin. Kog marmeladen igennem i 1 minut og kom den på glas skyllet med atamon. Luk glassene med det samme. Gem eb halv deciliter marmelade i et drikkeglas til de slikmunde, der kommer forbi. Fine ældre herrer kan tilsætte et halv glas cognac.
Uggerhalnebjæsk
40% vodka
40% Brøndum
10% essens af rønnebær
10% essens af paradisæbler
10% essens af hyben
10% essens med sød blanding af lakrids og søde sager.
Ole Faaborg