RUNDT OM HAMMER BAKKER

 

 

Landsbyklyngen Rundt om Hammer Bakker – Stærkere sammen:

Det skal være lettere at komme rundt om Hammer Bakker

Under Landsbyklyngen Rundt om Hammer Bakker – Stærkere sammen – er der nedsat en række arbejdsgrupper, der arbejder videre med de idéer, der blev præsenteret på et seminar tidligere på året. Én af grupperne skal gøre det lettere at komme rundt.
Klyngearbejdet skal styrke samarbejdet mellem de bysamfund, der ligger rundt om Hammer Bakker.
”Et godt og nødvendigt afsæt for arbejdet har været kortlægningen af de enkelte byers styrker og udfordringer” udtaler Lasse Breddam fra Grindsted, der er formand for landsbyklyngen.
”Udfordringerne ligner hinanden, men byerne har forskellige styrker og ressourcer. Alene ved at synliggøre de mange ressourcer og aktiviteter, der allerede findes i byerne styrkes samarbejdet” fortsætter Lasse Breddam.

Derfor har en af de nedsatte arbejdsgrupper som opgave at synliggøre de mange foreninger og aktiviteter, der findes i byerne rundt om Hammer Bakker. Nogle foreninger oplever, at det er svært at få nok til at deltage i deres arrangementer, men ved at samarbejde har man måske grundlag for dobbelt så mange deltagere og halvt så meget arbejde.

For én af kernerne i klyngearbejdet er, at vi i fremtiden i højere grad skal dele. Det gælder både naturværdierne i Hammer Bakker og de fysiske faciliteter og kulturelle tilbud i de byer, der ligger for foden af bakkerne.

Delekulturen er oppe i tiden, men grundtanken om fællesskaber er jo betydelig ældre end nogle af os, der medvirker i klyngearbejdet” supplerer Finn Rasmussen fra Vodskov, der er tovholder for den arbejdsgruppe der arbejder med Tilgængelighed og Mobilitet.
”Det er sund fornuft at dele, og erfaringerne fra tilsvarende projekter andre steder i landet viser, at det kan styrke landsbyklyngens byer, hvis vi i højere grad deler” fortsætter Finn Rasmussen.

”Hvis det skal lykkes at dele, er der dog én vigtig forudsætning, der skal være opfyldt. Den fysiske afstand må ikke være en hindring for de der bor i én af klyngens byer og ønsker at deltage i aktiviteter i en anden. Det skal være let, trygt og sikkert for borgere i alle aldersgrupper at komme rundt mellem klyngens byer” slutter Finn Rasmussen.

Premmemeddelelse 1 om Ring HB

Kalender

man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Generalforsamling
12/06/2023    
18:00 - 20:00
  G E N E R A L F O R S A M L I N G Klyngesamarbejdet Rundt om HAMMER BAKKER indkalder herved [...]
Events on 12/06/2023
Generalforsamling
12 jun 23