RUNDT OM HAMMER BAKKER

 

 

Rundt om Hammer Bakker: Hvad skal der ske i 2019?
Byrådet har nu behandlet vores bevillinger, og udviklingsgrupperne gør klar til realisering af alle vores ideer om en aktiv og samlende landsbyklynge. Fællesskabet er i fokus: vi arbejder for alle 8 bysamfund for at skabe et bedre distrikt i den nordlige del af Aalborg Kommune.
Vi har valgt at arbejde med de emner, der har størst potentiale til at styrke fællesskabet på tværs af klyngen. Et øget samarbejde, der kan samle nye frivillige til dialog om konkretisering af de idéer, der er fælles interesse om på tværs af byerne.
Styregruppen vil gerne i dialog med repræsentanter fra foreninger med stor berøringsflade til indbyggerne i området, for eksempel idrætsforeningerne, skoler og ungdomsorganisationerne, borgerforeningerne og tilsvarende.

Værdi for fællesskabet:

Frugthaverne bliver det første synlige projekt: der plantes i alle 8 byer sidst i marts. Pengene er på plads, og der indkøbes 110 frugttræer og 272 frugtbuske, som plantes fortrinsvis på kommunalt ejede arealer.
Projektet har en styregruppe og 32 medborgere er involveret som frivillige i byernes lokalgrupper. Der kommer infotavler og brochurer og en facebookgruppe. Søndagsturen kan komme til at gå til alle haverne, så du kan nyde blomsterne og smagsprøverne.
Der skal ikke høstes – frugterne vil gå til smagsprøver for de besøgende. Vi køber store træer og buske, så at der hurtigt bliver noget at se på.

Interaktiv kommunikation er et projekt, der skal formidle aktuelle nyheder og perspektivrigt baggrundsmateriale, koblet sammen med facebooksider for alle byerne samt en central Facebookgruppe, samt Instagram med aktuelle billeder fra bakkerne, naturen og livet i byerne.

Der arbejdes med udvikling og organisering af interaktiv og levende kommunikation mellem borgere, institutioner, erhverv og foreninger i klyngen. Kommunikationen vil foregå gennem stormøder, sociale medier som Facebook og Instagram, koblet til en levende og interaktiv hjemmeside.

Tårnet i Hammer Bakker er klyngens ikon og center for ture og oplevelser i Bakkerne. Der er ved at være penge nok til en nyindretning af tårnet.

Gruppen arbejder med ideen om at etablere et center for formidling og oplevelser i tårnet, hvorfra besøgende kan nyde en super udsigt over området og Limfjorden. Vi har afdækket ideer og visioner for spændende aktiviteter omkring tårnet – rappelling, astronomi, rasteplads og meget andet. Det tidligere vandtårn har en højde på 24,3 meter og er bygget på et af de højeste steder i Bakkerne.

Hammer Bakker ringen ønsker at formidle interessante mål for cykelturister og klyngens egne borgere – i og ved foden af Hammer Bakker. Vi vil fastlægge forløbet af en rute for cykelturister i Hammer Bakker, der skal fungere som en sløjfe på den nationale cykelrute nr. 3 Hærvejsruten, og se på, hvilke faciliteter, der skal indrettes på cykelruterne inde i og ved foden af Hammer Bakker.

Gruppen vil sikre bedre markedsføring af eksisterende muligheder for kollektiv trafik mellem klyngens byer, bedre kendskab og markedsføring i klyngen af eksisterende samkørsels ordninger samt bedre markedsføring af de nye cykelmuligheder over for såvel turister som klyngens egne borgere.

Natur og bevægelse vil undersøge de nuværende muligheder for motion i naturen tæt ved byerne, samt blive klogere på hvilke nye aktiviteter områdets brugere ønsker sig. Ved at involvere skolerne og idrætsforeninger i byerne omkring Hammer Bakker i dette projekt, tror vi, at der kan skabes ny interesse for at dyrke motion i naturen.

Projektet vil således give skolerne og idrætsforeningerne nye muligheder for at bruge området. Gruppen vil foretage planlægning vedrørende udendørs fitness i kanten af skoven.

Eventgruppen arbejder med fælles kalender, borgernes udveksling af nyheder, følelse af fællesskab og klyngens image.

Landsbyklyngens ønsker alle et godt og fremgangsrigt 2019 for alle i Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Ajstrup, Grindsted, Uggerhalne og Langholt!

Kalender

man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
27
29
1
4
5
6
7
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
28 nov
Underholdning ved Hammerkoret. Der serveres gløgg og æbleskiver. Gratis adgang, ingen tilmelding.
30 nov
Pizzagudstjeneste med Luciaoptog. Alle de børn der har lyst, er velkomne til at gå ind i Luciaoptog. Efter gudstjenesten er der pizza i sognegården, hvor [...]
HammerHattene skal atter have nissehuer på
HammerHattene skal atter have nissehuer på Det er blevet koldt, så Hammerhattene skal atter have sine nissehuer på - dette sker lørdag den 2. december [...]
03 dec
03/12/2023    
15:00 - 15:30
Kort gudstjeneste i børnehøjde. Efter gudstjenesten følges vi ned til Smedens Hjørne, hvor Langholt Borgerforening sælger æbleskiver og julemanden måske dukker op og hjælper med [...]
08 dec
Fællesspisning er for alle voksne og koster 70 kr. pr. person. Tilmelding til Anne Hejlesen på 9828 6295 senest onsdagen før.
14 dec
Nu kan vi opleve Nordjysk Pigekor med en dejlig, stemningsfuld julekoncert. Der er gratis adgang til koncerten og ingen tilmelding - først til mølle. Koret [...]
Events on 28/11/2023
28 nov
28 nov 23
Grinsted
Events on 30/11/2023
30 nov
30 nov 23
9381 Sulsted
Events on 02/12/2023
Events on 03/12/2023
03 dec
3 dec 23
Vodskov
Events on 08/12/2023
08 dec
8 dec 23
Grinsted
Events on 14/12/2023
14 dec